Domů » Recenze William Hinton Rum 5y nakouřeného rumu

Recenze William Hinton Rum 5y nakouřeného rumu

William Hinton Rum 5y Recenze Cover

William Hinton je rum z Madeiry. Zdánlivě je to nenápadný a nezajímavý rum. Jenže jsem hodně na whisky a tenhle rum se finišuje v sudech po rašelinné whisky. Jde tedy o nakouřený rum. Vůně rumu je slabá. Je je sladce nakouřený, ale nevýrazný. Ten rum není skoro cítit. Nenechte se odradit. Více v recenzi.

Moje hodnocení

William Hinton Rum 5y Th
  • Země: Madeira
  • Palírna: William Hinton
  • Stáří: 5 let
  • ABV: 40 %
  • Barva: Zlatá

Hodnocení

72 %

Vůně rumu je slabá. Je je sladce nakouřený, ale nevýrazný. Ten rum není skoro cítit. Nenechte se odradit.

Chuť rumu už je něco jiného, ale je hodně o whisky. Kdybych nevěděl, že to je rum, tak si myslím, že jde o nějakou mladší skotskou.

U skotské se to má tak, že si ji buď zamilujete, nebo vám nechutná. Chuť rumu bych přirovnal staré ke sto let starému prachu z půdy starého domu. Jestli jste někdy zametali na staré půdě, tak budete vědět o čem mluvím. Prachová chuť je doplněna jemnou vápenatostí.

William Hinton Rum 5y Recenze 1

Dozvuk rumu je dřevitý a kouřový. Je konci to trochu hořkne, ale mě to hrozně moc chutná. Každopádně to vážně připomíná skotskou whisky víc jak rum.

Historie značky William Hinton

Značka William Hinton Rum má své kořeny na Madeiře, kde byla založena v roce 1845. William Hinton, zakladatel značky, přišel na ostrov s cílem vytvořit vynikající rum, který by oslovil milovníky tohoto nápoje po celém světě. Díky svému nadšení a odhodlání se mu podařilo vyvinout unikátní recepturu a zahájit produkci prémiového rumu, který si během let získal mnoho příznivců.

William Hinton Rum 5y Recenze 2

Výroba rumu William Hinton

Výroba rumu William Hinton začíná tím, že se z cukrové třtiny vytěžuje šťáva, která se následně zkvasí. Poté probíhá destilace, která umožňuje získat čistý alkohol. Tento proces se provádí v tradičních měděných kotlích, což přispívá k jedinečné chuti a charakteru nápoje.

Po destilaci se rum zraje v dřevěných sudech po dobu pěti let, což mu propůjčuje jeho charakteristickou zlatavou barvu a komplexní chuť. Během zrání dochází k interakci mezi dřevem a rumem, což vytváří jedinečnou paletu chutí a aromat.

Podobné příspěvky