Deadhead Rum (recenze) – Mexický rum z džungle
Když se řekne Mexiko, většina z nás si pravděpodobně vybaví tequilu, mexický národní nápoj vyráběný z pouštního sukulentu agáve. V dnešní recenzi se však nepodíváme na tento tradiční alkohol, ale na…
Solera je proces zrání rumu postupným mísením rumů různého stáří s výsledkem, že konečný produkt je směsí všech těchto rumů.
Systém Solera byl poprvé vytvořen ve Španělsku a byl použit pro mnoho různých tekutin (víno, ocet pivo brandy), přičemž Sherry je nejzřetelnější a balzamikový ocet možná nejpřekvapivější. Cílem bylo (a stále je) vytvoření konzistentního, spolehlivého a tedy kvalitního produktu.
Protože tento proces poprvé vyvinuli španělští producenti sherry, není možná překvapivé, že hlavními producenty rumů solera jsou bývalé španělské kolonie jako Kolumbie, Venezuela a Dominikánská republika.
Když se řekne Mexiko, většina z nás si pravděpodobně vybaví tequilu, mexický národní nápoj vyráběný z pouštního sukulentu agáve. V dnešní recenzi se však nepodíváme na tento tradiční alkohol, ale na…
Jak vybrat exkluzivní rumový dárek pro sebe, nebo své blízké? Nebo se chcete dozvědět něco více o svém favoritovi? Čtěte dále. V této recenzi vám poradíme, jaký rum…
Pokud se zaměříme na rum Ron Zacapa Centenario 23y, jen těžko budeme hledat přímého konkurenta. Dlouhých třiadvacet let. Přesně tak dlouho zraje rum v guatemalských horách, v sudech po…