Don Papa Rye Aged + Don Papa 7 Y.O.

Rum Don Papa se vyrábí z melasy na filipínském ostrově Negros, kde se pěstuje jedna z nejsladších cukrových třtin na světě. Don Papa oslavuje vášeň a nadšení Dionisia Magbuelase, přezdívaného Papa Isio, revolucionáře a šamana z ostrova Negros, který bojoval za nezávislost Filipín.

Don Papa 7 Y.O. 
Don Papa přichází v nové receptuře, která nabízí výrazně „rumovější“ zážitek. Nadchne milovníky rumů, kteří preferují sušší chuť, a zároveň si zachovává charakteristickou vůni a chuťové tóny, pro které je Don Papa tak oblíben.

Rum zraje na úpatí pohoří Mount Kanlaon nejdříve v sudech po bourbonu a následně v sudech po víně rioja, jejichž intenzivní charakter dodává další vrstvu chuti.

Bohatá chuť překypuje tóny zralého ovoce a krémového vanilkového pudinku. Jedná se o dokonale vyvážený rum se závěrečným dotekem suchého, opáleného dubu.

Don Papa Rye Aged (v tubě)
Limitovaná edice prémiového rumu Don Papa je symbolem spojení dvou výjimečných kultur. Přestože Španělé vládli na Filipínách po více než tři století, ten největší vliv na moderní filipínskou kulturu pochází ze Spojených států.

Don Papa Rye Aged představuje dokonalé souznění amerického žita s filipínskou cukrovou třtinou. Rum zrál po dobu čtyř let v sudech po americké žitné whiskey, které byly uloženy na úpatí Mount Kanlaon, uprostřed tajuplné Sugarlandie neboli ostrova Negros.

Aroma: na první dojem ohromí intenzivní a ovocnou vůní, která se pozvolna rozvine v kořeněné aroma plné drceného pepře s bohatými tóny slaného karamelu a dotekem svěží máty a cedrového dřeva.
Chuť: delikátní sametová chuť, která v dlouhotrvajícím závěru zanechává v ústech hřejivý nádech koření a tmavé čokolády.
Rum je lahvován při 45 % alk.

Detailně propracovaná lahev svými prvky odkazuje jak na období americké prohibice a jejích tajných barů, tak na rozmanitost džungle na ostrově Negros i odhodlání revolučního hrdiny vedoucího v 19. století boj proti španělské nadvládě. Ten vešel do dějin mimo jiné pod jménem Papa Isio a stal se inspirací pro vznik značky Don Papa.

Tento rum je značky Don Papa a pochází ze země FILIPINY. Zajímá vás více rumů této značky a destinace?